Ovnsbakte rotgrønnsaker

Hei!

Dette tilbehøret er low-fodmap, bare vær obs på mengdebegrensning! Ha det til kjøtt, fisk, tofu eller bare for seg selv med god saus. Vi hadde biff med rødvinssaus til og det smakte himmelsk. Her står mannen for steking og smak og jeg for kutting, så får vel gi han bittelitt av æren.




Ingredienser:
4 poteter
3 gulrøtter
1 kålrot
1 søtpotet
2-3 ss frisk rosmarin
2 ts tørket timian
½ sitron
1 dl olivenolje
Salt og pepper
1 lime
1 ts sukker



 

  1. Kutt båter/store biter av grønnsakene.
  2. Sett ovnen på 230 c.
  3. Legg i en stor kjele og dekk med kaldt vann. Kok opp og la småkoke i 5-10 minutter.
  4. Legg (tørre) i en bolle og hell over olje, fingersalt, pepper, krydder, sukker, urter og sitronsaft. Kutt lime i båter og ha i bollen. Bruk to skjeer å vend inn i grønnsakene.
  5. Hell innholdet over i en langpanne ikledd bakepapir eller i en stor ildfast form. Fordel utover.
  6. Sett i ovnen på 230 c i 40-50 minutter, eller til grønnsakene er møre.
  7. Server som det er med saus eller med kjøtt eller fisk.

    Ønsker alle en fin mandag!

#lowfodmap #diett #kosthold #oppskrift #grønnsaker #ibs

Én kommentar

Lilli

01.08.2016 kl.18:17

Hadde rotgrønnsaker selv med and i går, mmm.. :)

Skriv en ny kommentar

ibs

ibs

26, Arendal

Kategorier

Arkiv

hits